muzsa Creative Commons License 2010.01.21 0 0 3299
sway szerintem butaságokat beszélt ez a szülésznő. létező kockázatok, amiket említett, DE: mindenféle vizsgálat (mondjuk ultrahang vagy akár manuális) honnan veszi, hogy a te csípőd mire képes vagy sem? Kb. a középkorban mondtak ilyeneket, hogy a menyecskének nem elég széles a csípeje, nem fog ez nagy, egészséges fiút szülni... és a hegszétválást sem lehet így megjósolni előre. ehhez is kell ultrahang minimum, de nem most, hanem inkább röviddel a szülés előtt. De van olyan orvos is, aki azt mondja, a hegnek nincs jelentősége, amíg a szülés során a kismama nem érez éles, szúró fájdalmat, érdemes próbálkozni. az nem valami bíztató, hogy az orvosod nem tudta anno megmondani, miért is került sor a császárra, de ha továbbra is megbízol benne, akkor szerintem maradj nála és készülj a természetes szülésre. aki eleve elkönyveli, hogy már csak császár lehet, annak az is lesz... persze könnyen beszélek, nekem is császárom volt és még nem tudom, mit hajlandó a mostani orvosom bevállalni, de most úgy készülök, hogy természetesen fogok szülni. nem fogok a kardomba dőlni, ha - indokolt esetben - másképp alakul a legvégén, de pl. vajúdni mindenképp szeretnék (a hegszétválás a kitolási szakaszban jellemző vagy utána).
mindenképp beszélj még más orvossal és szülésznővel is, hogy ki mit mond, az nagyon függ az intézménytől is, én pl. tudom, hogy sajnos híresen császárbarát kórházban praktizál az orvosom, az ottani szakemberek szinte mind egy követ fújnak és ha lehet, császároznak.
Előzmény: Törölt nick (3298)