Pénteken megyek be Pestre, akkor megnézem, mi van a Hermészben. Ha van friss padlizsán, az pont jó, először azt vetném, meg a földicseresznyét, az saját mag. Tavaly friss paprikamagokat kaptam, az az idén még jó lesz. Remélem, a régi Kobak salátamag még csírázik, azt már kellene vetni, nem nagyon érdemes a frissre várni vele. Még maradt belőle tavaly elég sok, csak már tavalyelőtt is u. abből a zacskóból vetettem.
Sztem nem olyan vészesen büdös a cefre. Lazán lefedtük, hogy ne fulladjanak bele a darazsak, meg egyébként is kert végében a komposzt mellett volt, ott nem zavart. Az az igazság, hogy mi mérsékelt mennyiségben a pálinkát is szívesen fogyasztjuk, a kecskéket meg akkor is etetni kell, ha már leérett a körte. Még nem ittam kecsketejet, de tartok tőle, hogy túl erős lenne nekünk a szaga, sajtot készíteni meg már nincs energiám. A fináncok pedig nem szólnak semmit, ha elvisszük lefőzetni. Otthon nem bütykölnénk vele.
Milyen fajta padlizsánod volt?