wekerlei
2010.01.18
|
|
0 0
4903
|
Borospincét Portugália déli részén egyáltalán nem ismerek. Sem Alentejóban, sem Borba környékén nem láttam ilyet. Viszont van Colares településen (Sintra közelében) egy olyan bor´szat, amit érdemes megnézni. A colares-i bor a portugálok úgynevezett "ösbora". Volt sok évvel ezelött egy olyan szölövész az országban, ami az összes tökét tönkretette, a colaresi tökék kivételével. Az agyagos talaj körös-körül megvédte állítólag ezt a borvidéket, míg az összes többi tönkrement.
Az Adega Cooperativa a település közepén van és meg látogatható. Hatalmas hordókban érik abor és a csarnok egyik sarkában érdemes (rács mögött) megnézi azokat a borokat, melyek nem eladóak. A palackoást (legalábbis akkor, mikor én voltam ott) kézzel csinálták.
Palmela Lisszabontól délre fekszik. A Sivipa borászat egy palackozó üzem, ami szerintem nem nagy nevezetesség. Palmela központi terén van viszont egy bormúzeum, ahol kóstolás és eladás is van. Az angol nyelven is beszélö kedves hölgyek szívesen tájékoztatnak a palmelai borvidék jellegzetességeiröl. |
Előzmény: aaggoottaa (4902)
|
|