RAMBO Creative Commons License 2010.01.17 0 0 6872
Korábban (ahogy mondta) mindenféle fajtaélesztőkkel kísérletezett. Ha emlékeztek rá, kb. 5 évvel ezelőtt voltak azok a borai, amelyek ananásztól kezdve a mindenféle citrusokig bezárólag tartalmaztak ízeket. Ezeket - nyilván - a fajtaélesztők termelték.

Pár éve láttam egy TV műsort, amelyben arról mesélt, hogy valakik azt mondták neki, hogy külföldön minden neves termelőnek megvan a saját terroirjáról szelektált élesztő fajtagyűjteménye, és ő is át akar térni erre.

Az alkoholtolerancia és az aromatermelés egyébként átfedheti egymást (más része a genomnak határozza meg a két tulajdonságot), de ami itt fontos, hogy a termőhely jellegéhez illő aromák jelenhetnek csak meg, nem mindenféle ostoba, oda nem illő dolgok.

Na ennyit erről a témáről, legalábbis részemről.
Előzmény: pinotnoir777 (6870)