darpa Creative Commons License 2010.01.17 0 0 50865
ittis van:

Szakács Béla

Magyarnóta videoklipp

2010-01-17 17:59

Debrecen – Nem vagyok ellensége a magyar nótának. Alkalomadtán nézem a Nóta televizió műsorát ahol szinte éjjel-nappal énekel valaki. Többnyire egy parasztház vagy rózsabokor előtt.

Magyarnóta videoklipp

Szerintem elérkezett az idő, hogy modernebb köntösbe bújtatassuk a magyar nóta videoklippeket.

A mai fiatalság dinamikusabb képi megjelenésre vágyik. Valljuk be a nóta klippek elég sivárak. Egyik variáció hogy a az énekművész háta mögött mosolyognak a népi hangszeresek valami zárt stúdióban.

Amennyibe külső helyszinen van forgatás oda már csak az énekes mellett maxiumum a hegedűst viszik el, mert így gondolom olcsóbb. A cimbalom hordozásához pl. mikrobusz kell bérelni.

A helyszinek többnyire ugyanazok..

Parasztház tornáca

Rózsabokor előtt

Szőllő vagy alma szüreten

Folyóparton akácfa alatt

Én eddig más környezetben felvett magyarnóta klippet még nem láttam.

Pedig megérné a fáradtságot, hogy megfrissitsék e prima muzsika látványát.

Egyik ismerősöm életének fontos elfoglaltsága, hogy szabadidejében gyönyörű videoklipp szinapszisokat irogat.

Úgy gondoltam egyet megosztok a civishir olvasóival. Hátha van önök között olyan népszerű énekes aki kedvet kap ahhoz, hogy megreformálja a műfajt.

Cserépfalui T.Péter magyarnóta videoklipp szinapszisa

A hortobágyi kilenclukú hidon

Az énekes áll a híd hatodik lyukában, balról nézve hatodik, mert jobbról negyedik. Háttal áll a szembe sütő nap miatt csak egy nagy feketeség látszódik. Léghajóról vesz a kamera, átfordul a másik oldalra, így már szemből élesben látható az énekes. Persze danol torkaszakadtából, ez a snitt 3 perces, mint ahogy a nóta hossza is. Amikor már véget ér a dal 50 bikinis nő stoppolva látszik a háttérben. Nem fogja őket felvenni senki.

A dal arról szól, hogy nem érhetjük el a kedvesünket olyan simán, mint gondolnánk.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.
Címkék: Szakács Béla, blog, ,
Előzmény: blues12 (50864)