burgman384 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 2293

Üdv!

Én már negyedszer tankolok az expibe ethanolt.Kizárólag fele-fele arányban.Semmi lámpagyulladás,nehéz indítást, nem tapasztalok.Kb 2 literrel eszik többet mint eddíg.Azt érzem a gépen,hogy sokkal kissebb gázadásra is intenzívebben ugrik,duzzad az erőtöl.Állítólag fele-fele  arányban minden autó elviseli átalakítás nélkűl az ethanolt.(gyártói vélemény)Matek:benzin tele tank:85x310ft=26350FT.Ugyanez ethanollal  felesben:13125Ftbenzin(310ft)+9307FTethanol(219ft),összesen:22432FT+a kétliteres fogyasztás emelkedés az ethanol miatt,  az össz spórolás egy tankon:1300ft.Ez így anyagilag tudom,hogy nem éri meg,macerás a dupla tankolás,állandóan figyelni kell az arányokra,de a környezetszennyezés!!!!!!(ez vicc)

Dinamikusabb jóval az autóm,gyakorlatilag szinte mérhetetlen adatokat produkál károsanyag kibocsájtásban.Tényleg csak a teljesítménynövekedés miatt teszem bele.Ezt azért írtam le,ha valaki kipróbálná,de nem meri ilyen arányban bármikor megteheti.Írják azt is,hogy aki kizárólag anyagi szempontokból szeretné betenni,nem biztos,hogy jól jár.(Hozzáteszem újra,átalakítás nélkül.)Üdv mindenkinek:Zsolt