RAMBO Creative Commons License 2010.01.16 0 0 6867
Ezt írtam:

"Ha Jásdiéknál ilyen örvendetes átalakulások mennek végbe, hogy az ananász-citrus-stb. gyümölcsös csodák helyett tényleg a termeőhely adottságait megmutató bort készít, akkor visszaírja magát a komolyan veendő borászok közé. Amikor pár évvel ezelőtt azokat az eszméletlenül túlárazott termőhelyidegen izéket csinálta, nagyon megfogadtam, hogy soha nem veszek tőle bort. Jó arról hallani, hogy a túlpartról van visszaút."

Erre ezt írtad:

"Én nem vagyok híve az ilyen szekértáborosdinak. Jó bort lehet többféleképpen készíteni. Egy ésszerű kereten belül szerintem nem érdemes ördögöt kiáltani."

---

Én nem akarok összeveszni senkivel, csak furcsállottam, hogy itt kb. 2 hete őrült vita ment a fajtaélesztőkről, akkor nagyon karakteresen kiálltál a vad élesztők mellett. Ezért nem értettem ezt a bejegyzésedet.

Egyébként fajtaélesztő kérdésben én a vadélesztők mellett vagyok, de ha nem képesek kiforralni a cukrot 100%-ban, részemről inkább a teljes kierjesztés, mint az édes rizling. Persze a termőterületről szelektált alkoholtoleráns élesztők lennének optimálisak ilyen esetben is (úgy tudom, Jásdi is ilyet használ, egy TV műsorban legalábbis ezt mondta), de ha ilyen nincs, akkor nem zárkózom el a vásárolt élesztőktől sem.
Előzmény: BZoltan (6866)