Szia !
Ne keverjunk mindent egybe!
A cso a csoben rekuperatornal irtam, hogy a cso meleg vegenel kell kialakitani a kondenznek egy kis cseszet es abbol elvezetni a vizet. Itt a rekuperator egesz hosszan van lejtes letrehozva ,meterenkent 2cm boven eleg . Ez 21 meteren 42 cm emelkedes. Padlason nem problemas, mert elfer. Onnan levezetni sem gond szerintem, mert lefele folyik, csak arra kell figyelni, hogy jol legyen szigetelve, a fagyas vegett.
A csepptalcat az XPS hazu ellenaramu hocserelonel irtam. Mivel ott ha ugy van kikepezve a haz mint a gyari kivitelben, akkor a legkamraban aramlo levegobol kicsapodo para a lemezekrol lefolyik es a talca hianya eseteben az XPS-re csopogne es onnan kellene elvezetni. Ezert irtam, hogy csepptalca behelyezesevel megoldjuk a viz osszegyujteset es onnan valo elvezeteset. A csepptalcabol ha egyenesen lehet megoldani a viz elvezeteset, akkor a szennyvizcsohoz csatlakozas elott kialakitasz 3 vagy 4 db 90° idom segitsegevel egy szifont-buzzarat.
Ha ott a problema, hogy a kondenz elvezetese csak ugy megoldhato, hogy magasabban fekvo szennyvizcsohoz kell csatlakoztatni, akkor is van megoldas, csak kicsit draga. A klimaszerelok hasznalnak mini szivattyukat erre a celra. Az egesz egy kb. 20cm x 7cm x 5cm-es muanyag doboz. Ebben van egy gyujtokamra, egy szint erzekelo es egy pici pumpa. Ide nem kell buzzar, mert a szivattyu kinyomo oldalarol nem jon at a szag.
Remelem mindenre valaszoltam.
Udv , Peter.