durkonorbi Creative Commons License 2010.01.14 0 0 803
Peterch:

Jaja, én is így számoltam, hogy kb 60 - 70 liter lesz a beltérfogata így, mivel ugye a távtartók, ez-az levesz belőle...

Én mindenképpen túl akarom méretezni 2 dolog miatt:

1, véleményem szerint így erősen javul a hatékonysága.... reméljük fagyni sem fog...

2, jelenleg egy nagy galériás nappaliba (a ház légterének kb. fele!!!) nyomja majd a levegőt, amihez a használtat a konyhából (kb. 150-200m3/h venti) és/vagy a fürdőből(kb. 100-150m3/h) szív el.... de ha elég lesz a teljesítmény bőven akkor még bővíteném, hogy a felső két szobába is dolgozzon...

Paya:

azért érdekelne ez a füstgáz hőcserélő, mert arra gondoltam, hogy ha beteszem a turbós kazán után, akkor féligmeddig kondenzációs lesz belőle... az ott kapott kb. 30-40C-os vízzel pedig mikor megy a kazán, rá tudok egy kis kaloriferrel fűteni a rekuperátor által előmelegített friss levegőre... ez csak jobb nekem, mint most, mert most ez a 100C körüli, pára/gőz dús füstgáz kimegy az udvarra... a kazán ventiben van még tartalék, mert rövid a füstcsövem... a kis DC keringtetőmmel meg a plussz fogyasztás sem lenne több 10W-12W-nál... (ezt a kaloriferes dolgot gyári gépben láttam) ... sőt ha nagyon akarunk hatékonyságot növelni, akkor fagyállót ebbe a körbe, és a kaloriferben már lehűlt huszonegynéhány fokos folyadék mehet még egy kört hogy előfűtse a kintről jövő esetlegesen minuszos levegőt ... így nő a kazánvégi hőcserélő hatékonysága is.... persze ezt majd meglátjuk, stimmel-e, csak hangosan gondolkodom... :)
Előzmény: peterch (800)