Sziasztok!
Még szeptember közepén vettem itthonra egy szép kis szobanövényt, egy Dracaena Reflexa-t. Egész jól érezte magát, de kb 1 hónapja valami nagyon nem tetszik neki. Nagyon gyors tempóban elkezdtek a levelei megsárgulni, aztán barnulni és végül lehullani :(
Fogalmam sincs, hogy mitől lehet ez. Először csak az egyik száron néhány szomszédos levél, aztán már a többin is. De igazából össze-vissza. Vannak olyan levélcsoport, aminek a közepén fogta magát, és elszáradt egy új hajtás (ld legalsó kép). Aztán vannak részek, ahol egymás mellett 2-3 sárgult meg, a többi szép maradt.
Van valami ötletetek, hogy mitől lehet ez?
A növény egy ablak mellett van, ami nyugati fekvésű. Nem mondom, hogy túl sok fény
éri, de 2 hónapon keresztül gyönyörű volt. A szobában kb 22-23 fok van. Nagyon ritkán van kinyitva az erkély ajtó, ahonnan amúgy sem direkt hideg jön be..és ilyenkor is csak 1-2 percet.
Amióta megvan, kb 2 hetente locsoltam, mert úgy tűnt nagyon jól érzi magát, minden második alkalommal hozzáadtam a vízhez egy kis levéldísznövény tápoldatot is. De nem gondolom, hogy ez okozná a bajt, mert 3 hónapon keresztül így bántam vele, és nagyon szép volt. Semmin nem változtattam, amikor elkezdett sárgulni. Azóta gyakrabban locsolom (kb hetente), de nem igazán segít.
Van valami ötletek, hogy minek nem örül?
Köszi,
G.