Szia!
EPS-bol mar volt itt kollega ,aki epitett cso a csoben hocserelot. A belso cso valoban legyen inkabb fem. Szogletes legcsatornakban allitolag maskeppen aramlik a levego, van egy keplet, ami szerint kilehet szamolni, hogy mekkora keresztmetszetu csonek felel meg. Ebben en nem tudok korrekt valaszt adni. A tavtartokat Te is meg csinalhatod akar kapupant csavar es anyak segitsegevel .Annak nagy a feje es felgombolyu. Konnyen tudnad mozgatni a csovet az EPS-en, ha muszaly valamien okbol kifolyolag.
A kondenz elvezeteset a meleg oldalon alakitsd ki ! Szerintem a rajzodon levo rendszer is konnyeden megepitheto folyamatos lejtessel egy pont iranyaba. Eleg meterenkent 1-1,5cm-es lejtes . A gyujtopontban kialakitas egy kis melyedest es abbol elvezeted a kondenzvizet.
A Sonovent, vagy hasonlo hangtompitocsoveket hasznald mind az elszivo, mind a befuvo oldalon. Legalabb 1,5 meteres darabot, ne spanold meg, mert akkor csokken a hangtompito hatas. A leagazo es szivo agakon athalado levego mennyiseget lehet allithato szukitovel beallitani, vagy keszithetsz Te is ilyent. En csak az anemosztatok csavarjainak segitsegevel allitottam be. A mennyezeten jo helyen lesznek. A bekotocsovek mereteit ugy valasd meg, hogy a befuvokon bearamlo levego sebessege ne legyen 1m/sec- nal gyorsabb. Akkor nem lesz se hangos, sem huzaterzet.
Ventilatort csakis radialisat valasszal!
A konyhai elszivot is bekothetned egyenesen a rekuperatorba, elvegre ha fozol,sok hot vesztenel. Telen visszaforgatod a meleget, nyari uzemmodban meg csak kifujod, es ha van az eszaki oldalon ablak, azon potolhatod az elszivott levegot.
A kazanod nem tudom milyen, de kemenyesnel nem jatszadoznak ilyesmivel, mert nagyon lehutod es visszaaramlas lehet, ami sok ember eletebe kerult mar idaig!
A spiralnak 300m3/h szelloztetesnel legalabb 650W teljesitmenyu kell, termosztattal vezerelt. A termosztatot a spiral ele kell beepiteni a csobe es mindkettot a befujo eloszto ele.
De ne felejtsd el kiszamolni a gerincben is a legaram sebesseget, ami nem lehet magasabb mint 5m/sec.
Ha valamit kihagytam, csak kerdezz!
Udv , Peter.