Robici
2010.01.10
|
|
0 0
22048
|
Ajjaj, akkor már elrontottam. Először valóban csak a három első kötetet olvastam el, aztán amikor megláttam az antikváriumban a két másikat, aminek a nevében szintén benne volt az alapítvány szó, egyből megvettem és elolvastam azokat is. Kiderült persze számomra is, aki Asimovval addig nem foglalkozott, hogy a robotos univerzum összekapcsolódott az alapítvánnyal. De most már kíváncsi vagyok az "előzményekre". Azért nem volt érthetetlen, csak sok minden csak utalás szintjén derült ki. De ezek után már be fogom tartani az általad javasolt sorrendet, legalábbis amennyire még lehetséges. Különben nagyon különös érzés olvasni, hogy nekik a Föld, ami most az otthonunk, csak valami régi, mitológiai dolog és milyen izgalmas nekik, hogy megtalálják. Hasonló élmény az is, amikor a ST-ben visszamennek az időben oda, ami nekünk nagyjából a jelen vagy a közelmúlt. Szeretem azokat a részeket. Pont tegnap néztem meg a Voyagerben a Futures End részeket. Ez a történet sok mindenben "leg" a Voyager addigi sorozatában számomra. Először is a leggagyibb, leghihetetlenebb, de a legviccesebb és legizgalmasabb is. Bár nem nagyon foglalkozik morális kérdésekkel, de nekem tetszett. |
Előzmény: macmelon (22046)
|
|