kisfo
2010.01.10
|
|
0 0
78
|
Hello,
hasznalt lakast vasaroltam, meg nem lakok ott, Saunier Duval Renova Star keszülek szolgal fütesre es melegvizellatasra. Korabban 6 even at laktam olyan lakasban, ahol szinten kombi-cirko volt, egy 1993 taji Vaillant keszülek. Evvel valo tapasztalatom, hogy a melegvizellatassal elegedetlen vagyok,a keszülektöl tavolabbi melegvizelveteli helyeken lassan jelenik meg a melegviz (pl. 1 percig kell folyatni a vizet). Kerdeseim: - ismeri valaki a fenti keszüleket, mi a velemeny rola ? - erdemes-e, lehet-e ezen keszüleket olyan masik keszülekkel tarsitani, ami gyorsitana a melegviz megjeleneset a töle tavoli melegvizelveteli helyen ? mivel erdemes tarsitani ? (gazboyler, villanyboyler, "napkollektoros cucc", ...)
Laikus vagyok a temaban, arra gondolok, hogy egy regebbi kombi-cirko eseten, elöször a keszüleknek fel kell füteni egy primer vizkört, ami höcserelövel füti az ataramlo vizet, ami aztan "majd" eler a nyitott csaphoz. Tarolo eseten az elsö resz (primer vizkör+Höcserelö melegitese) nem szükseges. Ha ez lenyeges összetevö, akkor erdemes tarolora (melegvizboyler) gondolni. Tanacsok, gondolatok erdekelnek, köszönöm, üdv. |
|