fatema Creative Commons License 2010.01.08 0 0 439

csomagra nincs korátozás,jó nagy hajókoffereket is felcipelnek helyetted,nem neked kell :o) Van,aki még kézipoggyászt se visz fel kézben, majd megvárja,míg a kabinba hozzák,talán igaza is van,de én azért javaslok egy kis kézipoggyászt olyasmiknek,amiket magatoknál akartok inkább tudni

Mindegy,hogy német vagy angol,a Costa olasz hajó,első nyelv az olasz,utána pedig minden nyelv egyenrangú,akikből sok utas van.Voltam olyan hajón,ajol mindent elmondtak hat nyelven,portugálul és japánul is ,mert ilyen csoportok is voltak..

A foglalásnál bekelölöd,hogy milyen nyelvű vagy (no nem a magyart :o) és annak megfelelő információs újságot kapsz minden este a másnapi tudnivalókkal. A kabin TV-jén is megtalálod az angol vagy német info csatornát.

Ami a tömeget illeti,a túl nagy hajóknál lehet torlódás,mert egyszerre érnek vissza igen sokan,főleg a szervezett buszokkal.Mi jártunk már úgy,hogy 3ezer ember akart egyszerre beszállni a három bejárón,de nem is az abaj,hanem ugye egyenkénti kártyaellenőrzés van,néhol útlevél és csomag is,országa válogatja. Na azt nem őrzöm a szép emlékek között :o))

De az új és nagy hajóknak ennyi hátránya van, ezt be kell kalkulálni. Néha ebédnél is van tülekedés ahelyekért..:o( Főleg,mert az olaszok nem szeretnek sorban állni, és akkor még finoman fogalmaztam :o)

De ez legyen a legrosszabb az útban, akit ez idegesít,legközelebb nem megy olasz hajóra. (egy amerikai hajó ilyen szempontból egy álom! :o)

Mi a görög szigeteken novemberben is és májusban is voltunk. A május csodás volt,de a november is nagyon kellemes még,csak kicsit párásabb,és korábban sötétedik. Az október végi-nov.eleji utolsó mediterrán utak a legolcsóbbak, mi szeretjük ezt az időpontot, az idő még napos,de nincs sehol már tömeg.

Előzmény: cindoretto1 (436)