Nehéz kérdés ez! A modik sem tudnak minden topikot folyamatosan figyelni, olvastam én már olyan modis hszt modis topikban, hogy "szóljatok máskor is időben". A modik saját szabadidejük használják a fertőtlenítésekre, így nehéz lenne azt kérni, hogy mindig figyeljenek.
Egy személyre szóló durvaság esetén két lehetőség van. Keményen visszabeszéd. Ez az úgy kezdődött, hogy visszaütött. Mind a kettő hsz moderálható. A másik lehetőség, hogy szól az ember a modinak. Ez is egy visszaszólás tulképp, de ez a szabályosabb.
Bár a legalkalmasabb metódus szerintem, ha hagyja az ember a fenébe az egészet. Semmi baj nem lesz belőle. A másik nikket meg el kell felejteni.
Ha pl. warez, spam stb a feljelentés tárgya, az más kérdés. Nem tudom, hogy én hogyan reagálnék, mert erre nem nagyon volt még példa. De azt hiszem, hagynám azt is a fenébe, nem minden az én dolgom. Ha meg az ember sokszor szerepel a modis topikokban, az már azt jelenti automatikusan, hogy saját magát exponálja, elmarad a megszólalásának fontossága. Az sem szerencsés dolog. Prsze nem azt mondom, hogy az én habitusomat kellen követni mindenkinek.