Sziszka03
2010.01.08
|
|
0 0
2306
|
Tegnap elég sokat olvastam a régi hozzászólásokat és rájöttem, hogy ideje elkezdeni nevelni a kutyusomat, mert ez az út tényleg nem vezet sehova…
Hihetetlen, hogy egy fundi milyen tanulékony, értelmes, intelligens…
Délután szokás szerint szépítkeztünk. Ahogy elkezdtem fésülni jött a kézrágcsi, kapkodás, meg kabáthuzigatás. Először csak szép szó, aztán erélyesebb hangvétel, majd orrkoppintás. Sokszor odakapkodott a kezemhez, ezért néha bundaráncigálás. Este kimentem játszani vele újra rágcsi, ugrálás stb. szokásos. Jött az orrkoppintás. Mephinek nem tetszett az új rendszer. Tudtomra adta többször is, hogy ez az új szabály neki nem jön be. Hátrált ugatott, morgott közbe csóválta a farkát. Mintha beszélgetne, de tényleg. Ezt eljátszottuk vagy 20x. Aztán odahívtam, mint egy cica dörgölődzött és végül a harapdálást felváltotta a nyalizás. Mire este bementem tiszta kutyanyál voltam. Reggel már elég volt rászólni finoman és elmaradtak a rossz szokások. Sokszor tátja a száját, de mire odaérne a kezemhez vagy a kabátomhoz nyalizás lesz belőle. Hihetetlen milyen okos.
|
|