Axióma Creative Commons License 2010.01.07 0 0 670
Na szep lassan elolvastam vagy 5x, mert igy tomeny nekem (mondom, hogy erteni nem ertek hozza:))
"A klima kulterijere vezetnem ra a foldregiszterbol a levegot es a lakasbol az elhasznalt levegot."
A klima kulterije hut, a lakasbol elhasznalt pedig vizgozzel telitett. Mondjuk amig nem fagy addig nem baj, igazsag szerint az elso korben en is belevettem (igaz, rekupator utan), de aztan a fenti indokkal nem. [Foleg hogy ha van rekupator, akkor mar annyival nem melegebb a foldreg.-bol jovo levegonel, hogy fontos lenne inkabb azt hasznalni.]
"A foldregiszterbe a klima kulterije utan elhelyezett venti nyomna a levegot."
Ez tok jo modositas! Tenyleg dijat erdemelne:) Viszont igy az eldobando levego nalad is megjelent mint mennyisegi gond.
"A belterire meg ravezetnem a kinti friss levegot felfutes celjabol ."
Szerintem ezzel iszonyatosan megnone az a homennyiseg, amit a klima kell pumpaljon, es az me'g jobb COP-nel (javul az "atlag" kulonbseg) is tobb penzbe kerul mind beruhazasilag, mind mukodesileg (azt nem tudom, hogy mukodik-e egy klima akkor, ha a melegoldala a hidegebb, hasonlo modon mint a ho"csovek, marmint a kompresszor bekapcsolasa nelkul ertve, azaz szallitja-e az energiat - bar akkor tkp. rekupatort jatszana passzivan).
A rekupatorban szerintem pont az a jo, hogy "ingyen" jo iranyban mozgatja az energiat. Hatranya persze, hogy meg kell oldani a lecsapodott para elvezeteset, de azt mondtad korabban, hogy az nem gond. Illetve van plusz legellenallas, igy plusz ventiteljesitmeny kell, annyi.
Apropo ventillator, ez a zart kulso kevesebbet is enne velhetoen, meg ha nem is olyan mint a csobe zart viz, de lendulete csak lenne, szemben a nyilttal. Na jo, viznel azert alap hogy vizzaro a csorendszer, itt viszont nem lesz legzaro, mert tobbe lenne mint az antibacis:)
Előzmény: peterch (666)