én semmit sem kívánok másra erőltetni,csak azt mondtam,nekünk a balkonos jön be,én szeretm látni ,hol vagyok,és ízlés dolga,azt is mondtam.És hogy most pl.féláron lehet balkonost is kapni,nemcsak belsőt,ez is tény.
Te viszont állítasz olyat is,ami nem egészen valós,ezért szállok csak be a dologba. Megismétlem,hogy 1.kikötői illeték és kötelező útlemondási biztosítás VAN a Costánál,(lehet,hogy ez utóbbi az irodáknál foglalt utakra vonatkozik csak,de a Costa ragaszkodik a saját útlemondási biztosításáshoz,ez tény,viszont az illeték ugyanolyan,mint a reptéri illeték) és 2. italt NEM lehet felvinni semilyen hajóra,mert elveszik a beszállásnál. SZIGORÚ előírás,semmilyen folyadék,víz se ,éppúgy,mint a repülőkre.!Nem is értem,hogy gondoltad ezt. (Ha neked sikerült,hát akkor ritka szerencséd volt.)
Soha nem mondom senkinek,hogy mennyiből tud kijönni,mert ez nagyon egyéni,hogy ki mire szeretne költeni,és mit fog megkívánni,vagy éppen vásárolni.Sőt milyen igényei vannak a szállásra,vagy a vacsorára Velencében. Lehet,hogy elég neki egy pizza,de lehet.,hogy nem,és esetleg nem akar kempingezni se,nem tudhatjuk.
Azt se mondom soha,hogy a hajón menjen vagy ne menjen kirándulni,mert ez is egyéni.Ha valaki nem beszél nyelveket,és nem szereti maga intézni a dolgait,akkor nem küldeném el egyedül felfedezni egy szigetet, de ez is egyéni,és nem ismeri az ember ,ki mire alkalmas,vagy éppen mi érdekli,kultúra vagy természet,stb. És persze az sincs ingyen,ha maga szervezi a kirándulást az ember,kivéve,ha sétálgat parton...Szóval ebben nehéz tanácsot adni kerek perec,én nem is tenném.
A Costán nincs üdítő ingyen,sőt kávé is csak a reggelinél,illetve ebédnél az automata lötyi,csak hogy tisztázzuk,mindent venni kell,ez nem változott pár hónap alatt,mióta voltunk,és erre panaszkodnak is az amerikai utasok a neten, elég sok helyen lehet olvasni.
csupáncsak ezért mondom,hogy nem érdemes kinyilatkoztatni ,elég,ha mindenki elmeséli a tapasztalatát.Nem kérkedni akartam az utak számával (érdekes,hogy ezt így fogod fel) hanem alátámasztani a tapasztalataimat.