franciacsibe Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3180
engem inkabb az a mentalitas zavar ebben, hogy Magyarorszagon a kismamak (es altalaban az emberek) nem mernek magukert kiallni.
Az orvosok nem felistennek, a szulesznok es az apoloszemelyzet sem, nem kell toluk rettegni vagy barmi, igenis mondani kell mit akar az ember hogy szeretne, es ha a valasz a hagyjal beken, utanajarni, felettessel beszelni, stb.
Amig ez nincs meg, semmi sem fog valtozni.
De ez altalanos mentalitas, ugyhogy elhiszem nem konnyu (bar en azelott otthon is ugralos tipus voltam nagyon, bizony utanajartam az erdekeimnek).
Amugy a babas forumokon ez nagyon latszik, engem halalra idegesit, ahogy a kismamak az orvosukrol irnak, ilyen olyan professzor UR, meg a doktor UR, a foorvos UR... Eleve minek urazza, a szomszedot is ugy emlegeti, hogy a Kovacs UR a masodikrol? Nem nagyon hiszem. A rangja is teljesen mindegy.
Szoval ilyen mentalitas mellett amit az orvos mond, az szent, es nem gondolkozik egy pillanatig sem, fel (nem tudom mitol) es alairja.

mondjuk itt sem megy konnyen az aramlassal szemben uszni, de jobban elfogadjak, pl mikor visszautasitottam az amniot, elegge ledobbentek, de emberkent kezeltek tovabbra is, kommunikaltak es elfogadtak az erveimet meg a dontesemet mindenfele kommentar nelkul. Tudtak hogy ha elkezdenek kommentalni (nem szakmai, hanem szemelyes vonalon, a szakmai ervekrol termeszetesen beszelgettunk), az ugy eleg gyorsan a betegjogvedelmi irodaban kothet ki.

Mondjuk nekem igy kulso szemlelokent ez a benyomasom az egesz helyzetrol, de nagyon erdekelne, hogy ti akik benne vagytok mit gondoltok errol.
Előzmény: Törölt nick (3178)