Robici Creative Commons License 2010.01.05 0 0 21975
Én viszont leginkább csak a mozifilmeket ismertem (na meg most már a Voyagert kezdem). Igazából a látvány kevésbé lényeges és ez például az első mozifilmek nekem az elavult trükktechnika ellenére nagyon tetszenek még mindig. Persze a Csillagflotta hajók alakja is mindig nagyon tetszett, soha nem láttam még ilyen szép űrhajókat más scifikben.

A Nemzedékek szerintem nem lett azért olyan rossz, a Kapcsolatfelvétel pedig szerintem nagyon jól sikerült, egyik kedvencem és igazán felemelő a története is. De a Nemezis és az új film már érezhetően más korszakot tükröz a filmgyártásban. Pörgősebbek, látványosabbak, de épp ezért picit hiányzik a korábban megszokott hosszú kibontakozás és dialógusok (ami például a Voyagerben még megvan).

Szóval nekem a Motion Picture és az első mozifilmek alapján pont nem az jött le, hogy gagyi, hiszen maga a látvány csak egy eleme a filmeknek, bár ehhez hozzá kell tenni, hogy azokat a régieket először még gyerekként láttam. És nyilván azok is erősen kapcsolódnak az ST univerzumhoz. Az XI nekem csak emiatt nem tetszett, hogy nem "hagyománykövető" ebből a szempontból, de ha különállóként nézem, akkor teljesen rendben van.
Előzmény: macmelon (21964)