.ETNA. Creative Commons License 2010.01.05 0 0 433
A gép formája biztosan nem jelent gondot, nekem is Hausmeisterem van, az ovális formájú HM-1300-as típus.

Nem használok gyárilag előkészített kenyérlisztet. A többségükben adalékanyagok is vannak (térfogatnövelő, csomósodásgátló stb.), nekem emiatt ezek nem tetszenek. Külön - külön vásárolom meg a hozzávalókat, a liszteket általában a Herbáriában, s ezeket keverem a receptben megadott arány szerint.

A csak teljes kiőrlésű lisztes 1 kg-os kenyérhez teljes kiőrlésű progin:
320 ml + még 1 nagy adagolókanálnyi víz
560 gr liszt
2 kis só
3 nagy cukor (leginkább barna cukor)
3 nagy vaj vagy olaj
2 kis zacskós porélesztő

Vannak olyan bolti bekevert lisztfajták, ahol az ELŐKÉSZÍTETT KENYÉR (ez az én gépemen pl. 3 óra 20 perces) programot kell használni, de a FRANCIA program is jó lehet. Ezekben az un. önkeltetős lisztekben van élesztő is, ezért azt már pluszban nem kell hozzáadni.
Előzmény: TTNora (427)