diastole
2010.01.05
|
|
0 0
702
|
Én pusztán hit alapján fogadom el magamban, hogy van Teremtő. Viszont a kémiai evolúció, mint teremtődési folyamat szintén elképzelhető. Van egy irányzat, amit biztosan ismersz - ez az "Intelligens teremtés" (Az USÁ-ban pereket okozott, mert az iskolai tananyagba be szerették volna vetetni - a bíróság elutasította.) Tehát ennek az elméletnek az az elképzelése, hogy a világegyetem és az élővilág bizonyos jellegzetességei leginkább az intelligens "ok" által magyarázhatók, az irányíthatatlan önszerveződésekkel kevésbé (mint pl. a természetes szelekció). Ez az elmélet az ún. "teológiai istenérv". Gyenge lábakon áll, az kétségtelen, mert "bizonyos jellegzetességek" létrejöhettek pusztán a kémiai evolúció során is. De mindez hangsúlyozottan csak teológiai feltevés és semmi köze a tudományhoz. Ha már mindenképpen a Teremtő létében hiszek (én), akkor nekem sokkal szimpatikusabb és lehetséges elképzelés (vallás szempontjából és nem tudományosan), hogy Isten a világ-teremtés "programjába" bepötyögte magát a kémiai evolúciót is. A bibliai teremtéstörténetet felejtsük el, mert az annyira ellentmondásos, hogy még egy (sok) hívőnek is nyögvenyelős. |
Előzmény: stor (696)
|
|