A higanyos hőmérő tízed pontosan mér de sajnos lomha, és csak maximumot mutat önmagától nem megy lefele!
Keltető vezérlés hitelesítésére teljesen alkalmatlan, sőt nem javasolt.
Két 0,1celsius pontosságú 1mp mintavételező digitális hőmérővel állítottam be a megfelelő hisztézist, mégpedig mint említettem a mechanikai kialakítás a jó hőszigetelés a megfelelő szellőztetés szigorú betartása melett.
A hűtő hisztézise rendkivül kicsi, köszönhetően a jó hőszigetelésnek, az ízzós fűtés gyorsan eléri a kivánt hőfokot és pillanatok alatt kihül az áram megszakításával "főleg hogy folyamatosan a beállított értéken fúj a ventillátor az ízzókra" ezzel is csökkentve a nagy hőkilengést.
Az ilyen módszerrel épített és mellékelt olcsó elkrotronikával egy rendkívül kis hisztézisű keltetőt lehet építeni és bárhol mérhetek a belső térben nincs különbség!
37.9c - 38c min. és max. értékek mellett dolgozik ez 0,1celsius hisztézis, meg lehet nálam tekinteni, látták is már sokan akik keltetéssel foglalkoznak és kisállat tartással és sok mindenkinek készítettem is.
Remekül működnek és 1éves folyamatos üzem alatt 2-4db TESCO-s villanykörtét fogyaszt "kb. 23000 kapcsolás ízzónként " 4x120.-Ft és bárki ki tudja cserélni üzem közben, egyszerű és nagyszerű.
A sorbakötéssel meg kell duplázni a ventillátorok és az ízzók számát és valóban szinte korlátlan élettartam.