Ezt a kevert lisztet nem ismerem, nem tudok róla mit mondani, de tény, hogy van benne élesztő, tehát a pluszban hozzáadott élesztő, vagy eleve felesleges, vagy nem is kell annyi, mint amennyit az élesztő nélküli lisztekhez írnak a receptek. Ez lehet a gond, kedves Attila.
Én az egyszerű, sima - hagyományos - fehér búzalisztet keverem általában az Auchanban, vagy a Herbáriában vásárolt Bio (amit a Biopont Kft. gyárt, vagy éppen amilyet kapok, most éppen ABO MILL) rozsliszttel, vagy teljes kiőrlésű rozsliszttel, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel.
Egyszer - csak úgy kíváncsiságból - olvassátok el, hogy mi minden van a "gyárilag" bekevert lisztek TÖBBSÉGÉBEN, elárulom nemcsak élesztő. Háát köszi, de olyasmire semmi szükségem a házi kenyeremben, mert ha mindenféle térfogatnövelő, meg csomósodásgátló szert szeretnék "enni", akkor nem "bajlódom" a házi kenyérrel, egyszerűen veszek egyet a boltban, abban ugyanis szintén ilyenek vannak.
Hausmeister HM-1300-as, két lapátos gépem van kb. két - két és fél éve, mindenféle alufóliás-törölközős stb. praktikák nélkül a kenyereim teteje-oldala-alja-közepe tökéletes, szép színű, jó ízű. Egyszerű, természetes dolgokat használok, vajat, vagy olajat, de semmi esetre sem "vizes" margarint, barnacukrot, mézet olykor sima kristálycukrot. A legjobb porélesztőt, vagy futtatott hagyományos élesztőt. Ennyi a titok, ha ez egyáltalán titok...