Motun Creative Commons License 2010.01.02 0 0 21968
Boldog Új Évet mindenkinek..........
Remek hogy rátaláltam erre a topicra.
A Star Trek ifjúságom kedvenc sorozata volt. Bár még emlékszem Pirx pilóta kalandjaira, az Orion űrhajó és az Alfa Holdbázis sorozatokra is.
Most sok év után megint elkezdtem nézni (újra nézni) a részeket.

Van egy dolog ami "gyerekfejjel" nem is nagyon tűnt fel. Ha valami küldetésre mennek, vagy felfedezni ill. valakit kiszabadítani állandóan a kapitány és a főtisztek mennek.
És ez nem csak régi "Star Trek The Original Series" -ben van így hanem a közelmúltban készített részekben pl. az NX 01. Enterprise sorozatban is, mindig Archer megy hősködni.
Érdekes hogy amíg egy mai modern anyahajón vagy cirkálón, de még egy aknaszedőn sem a kapitány megy küldetésre, addig itt mindig (dacára annak hogy a parancsnokok felelősségét és hivatástudatát sulykolják a nézőkbe) a főnökség a legénységet magára hagyva megy és "felfedez". Persze érthető hisz ők a főszereplők.
De akkor is érdekes hogy az amerikai filmekben mindig a parancsnok a felelős a legénységért, itt pedig egy esetleges "parancsnok pusztulás" után a legénység megfelelő felkészültségű vezető nélkül marad pl. az Alfa kvadránsban a Voyager fedélzetén.
De ami még érdekesebb ez nem csak a Star Trekben van így hanem más sci-fi sorozatban is. A babylon 5-től kezdve a Stagate sorozatig. Sőt a most kezdődött vadiuj sorozatban az "Universe"-ben is.
Egy sorozatot láttam ami nem így műkszik, és ez a Battlestar Galactika. Ott a parancsnok nem megy "hősködni. nem hagyja el a hidat, figyel és dönt.

De ezek nem hátráltatnak a sorozat újra nézésében.............csak írásban gondolkodom...........:)))))))))))