Nemtudom, nálunk 3-4.ben volt ez a D.A.D.A program, annak egy kis része Kresz volt, annak szerintem volt értelme, és hatása. Más kérdés, hogy mára már a feje tetejére állt az általános iskolákban az oktatás, mindent integrálnak, a bölcsödét a krematóriummal összevonják, a 200 éves multú gimnáziumomban az utóbbi 2 évben már kisegítő osztályt is indítottak... normális ez? Amikor odamentem egy c... se volt, najó 1-2 volt, de az azért ment oda, hogy tanuljon. Szánalmas ez az egész, a mai kölköket már nem tudják normálisan megnevelni. Nameg ugye ez a természetes kiválasztódás: Aki nem akar figyelni órán, azt elcsapják autóval. Ez van.
Ugyancsak Darwin megcáfolása az elektromos bicikli, az idősebbeknek már nem olyan jó a reflexük, hogy 40-el hasítva bukó meg minden nélkül hirtelen meg tudjanak állni, ha bicajjal mennek, mindenbizonnyal gyökkettővel száguldoznak tökéletes f(x)=sinx függvényt leírva az úttesten, azokat nagyívben kikerülik a autósok, és nincs baj. Budapesten meg egyszerűen szar az infrastruktúra, nincsenek kiépített bicikliutak, amiket mondjuk a benzin jövedéki adójából kéne fedezni, a németeknél érthető miért akkora az adó, ott legalább fenntartják az autobahn-okat, amikből van ott bőven, itt hova megy el az a rengeteg lóvé? Sőt, akár az útszéli parkolókat felszámolandó parkolóházakat kéne inkább építeni, és a parkolók helyén leglaább egy kerékpársávot létesíteni, de sok helyen még az sincs...
Járnék én motorral itt Pesten, de nincs 7500-am havonta tárolni egy Simsont a koleszban, kint meg nem hagyom az utcán, szemben velünk "Magyarországi roma parlament" feliratú bérház, néha-néha megáll 1-2 DT XXXX rendszámú Audi a 8. kerületi gettó kellős közepén. Szerintem érthető, miért nem hagynám kint...