Igaz,hogy nem kérdeztétek,de megmondom őszintén,hogy sokat gondolkodtam azon,hogy mit kellene csinálnom az explorerrel.Számolgattam hogy minél olcsóbb legyen a fenntartása.Gondolkodtam,hogy eladom,de mivel ezért a pénzért hasonló kategóriájú,felszereltségű autót nem kapok az biztos.Nagy hibája ennek az autónak,hogy hamar elkényezteti a gazdáját.Jött,a gázszett,ha komolyan akarom akkor legalább 350 ezer.Macera a kpm-s műszaki,a parkolóház,a tankolás,meg a tudat Sokára térűlne meg,másfél két év és egyben kell kifizetni.Utánna ethanol.50 körűl az átalakítás,kevés kúton lehet tankolni,nincs 100 ft különbség a benzinhez képest és többet is fogyaszt.(még ennél is??:).Utánna a vízbefecskendezésnél kötöttem ki,elég ismeretlen terület,lehet olcsón házilag,lehet profit 270-ért.Nem győzött meg egyik sem.Ezt az autót benzinre találták ki és ha rajtam múlik szerintem más nem is kerül bele.Eladás:ezért a pénzért max 1.5 millió,a hazai piacon szinte csak szart kapni bármiből.Ha "normális" autót szeretnék 3 alatt nem igazán találnék.Évjárat egy kis bőr stb....1.5 milla hitel+ kamatok+az amortizáció a másik autón is (ezen legalább már ezek nincsenek ).Inkább elautózom,a különbözetet,mert úgy is utánna számolnék,hogy mennyit buktam a hitelen.Autó átiratva tiszta,nincs semmi humbuk,nincs hitel,ennyi pénzért hihetetlen komfort és kényelem.Marad így ahogy van.Csak azok szemében ésszerűtlen választás akik nagyon racionálisan gondolkodnak.Közelítsd meg a kérdést,úgy hogy vehetek egy középkategóriás autót két milláért,ami egy kényszer megoldás (szerintem),vagy vehetek egy olyat amiben igazán jól érzem magam és vágyom rá,mondjuk két évvel öregebben,de a kettő közti különbözetből legalább két évig ingyen autózom.Őszintén mondom és azt veszel amit akarsz,hogy én a jelenlegi helyzetben is ezt venném meg.egy kis tiltakozás is van szerintem ebben az autóban a rendszer ellen,az üzemanyag áremelések ellen,hogy .....meg a suzukikat (szerintem ezt is sokan gondolják).Jól esik minden nap beleülni,a garázsban tudni,tudni,hogy a jövőhéten megint leesik a hó.Szóval ez a véleményem erről az autóról.Vannak hibái,mint mindegyik autónak,szereti,ha foglalkoznak vele,de a világ végére is elindulhatsz vele,mert remek társ.
Boldog új évet minden fórumtagnak és explorer-snek!!!
Üdv:Zsolt