Most magam ellen fogok beszélni. Elnézést, ha már untatlak Titeket ezzel...
Nem is tudom... Még mindegyik klónban hallottam olyan hangokat, ami PVC-s... (Teljesen szubjektíven...) Hiába az új szuzukik is. Van egy jellegzetes hangszínük, amiből rögtön kiderül, hogy XB-XK bármi... Van a YT-on videó, ahol B3-at XK-3-mal hasonlítanak össze, és tényleg. Egy ugyanott, ugyanolyan setting-gel beállított C hang szólhat ugyanúgy. De zenében, folyamatos játék közben mégsem az szól, ami egy B3-ból. Az electro-knál pl. a glissandónál hallom azt a hanxínt, amiről speciel' én rájövök, hogy clavia termék. A VK-k meg VK-k. Ott főleg a torzított lezlizett hangnál hallani, hogy Roland-os. A CX-3 meg úgy általában 'fakó'...
Úgyhogy, a pénz beszél... :( Új hanxert szeretnék. És a VK, electro ára is már eléggé az égben van számomra... Az electro annyival vonzóbb, hogy van egy két plusz...mellotron, zongorák. A VK nekem szebb, ott vannak a drawbar-ok... A lezli' szimuláció nem érdekel egyikben sem. Ott a MS. Az tökéletes.
Meg kéne keresnem egy-két hanxerboltot, hogy kialkudjak valamit. :) Erre talán jó lesz a 2010-es év :)