Szia én vagyok a "más".Csak a Kávéval kapcsolatban van észrevételem.Első és legfontosabb szabály ne görcsölj de főként nyugalmi időszakban a kávéval/szerintem más növénnyel se kisérletezz,ne maceráld/azon kivul,hogy összeszeded a lehullott levelet figyeled,hogy nincs e vándorpajzstetű/gyapjastetű/amit azonnal irtani kell/caak figyeld és néha lágyvizzel locsold.Ami teljesen érthetetlen viszont,hogy honnan vetted a szobában való 20-22 fokon való "teleltetést"?Ilyen hőfokon nincs teleltetés meg nyugalmi időszak sem,ha nincs kellő naofény.
A coffea arabica a savanyu(4,2-5,1 pH)talajokat kedveli.Ezt érett trágya,tözeg,komposzt keverékéből lehet összeállitani én ezt a citromleves dolgot soha nem hallottam.Viszont télen meleg szobában meleg szobában csak napfényes helyen teleltesűnk mert ekkor nem pihen,vagy a legjobb jól szellöző,10 fok körüli helyiségben,ahol csökkentett öntözés mellett,nyugalmi állapotban vészelik át a téli hónapokat.
Nálad viszont meleg van,de nem tudom van e elég világos/levélhullás/,valószinü a melegnek megfelelően locsolod/lágyvizzel?/de ez sok ha nincs kellő fény.E mellett nem b
iztos,hogy jó pH-ju a talaj igy viszonylagos vashiány lép fel mire a levélsárgulás utal.
Hogy én most mit csinálnék?Azonnan földestől kivenném a csrepekből,kissé megfaragnám a földpalástot és jó földdel a helyet kitöltve egy nagyobb cserépbe tenném:világos,10fokos helyre ovatos locsolással/lágyviz/.A gyökér ugy van ahogy Gáborke mondta gyorsan regenerálódik ugy,hogy célszerü ezen tavasszal gyorsan tulesni.És ha mód van tavasztól nagyfa árnyékában bő locsolással sok tápanyaggal tartani.Mellékelt képen látható a teleltetőben anagyobbak elől a kisebb a kép végén.
Nyugi.Üdv.:József
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/2/9/6/THM_0006934296.jpg)