jacsoj Creative Commons License 2009.12.30 0 0 6744
Minden bornak megvan a sajátos íze, fajta jellege. Egyelőre ne csinálj semmit, az idei száraz évben nagyobb töménységben jelentkeznek az ízek (kevesebb volt a lé).

Ugyanakkor az október közepén jelentkező hirtelen lehülés a mustok forrását késleltette, ha a pincehőmérséklet is együtt zuhant a kinti hőmérséklettel. Tehát később következik be a borok kifejlődése is.

A Pölöskei muskotály boromat dec. elején fejtettem teljesen zavaros állapotban, dec. közepén azt mondtam, hogy ilyen rossz KESERŰ bort régen ittam, és ma kóstolva eltünt a keserű íz, szuper, muskotályos íze van.

Aztán nem mindegy, hogy bizonyos ételek után, milyen bort iszol. Édességek után fokozottan jelentkezik a keserű íz. Próbáld meg sült szalonna , vagy disznótoros után fogyasztani.
Előzmény: Napoleon73 (6741)