belepofazok felig RO-kent megint.
Igaz, be is jelentkezhetek, ha mar, szoval franciacsibe vagyok, vagy 7-8 eve irogatok az indexre, a masodik-harmadik gyereket varom (bonyolult, mozaikcsalad vagyunk, a parom, en, a parom 7 eves kislanya egy elso kapcsolatbol, aki velunk el, az en kisfiam egy elso hazassagbol, aki 5 eves es szinten full-time velunk van, es a kozos kisbaba a hasamban), most lehetek ugy 23 hetes korul (a celido itteni szamitas szerint aprilis 30, az az otthoni aprilis 25-os celidonek felel meg). Ja igen, Franciaorszagban elek mar 9 eve. Elvileg informatikus mernok lennek, de most a 2. honap ota tappenzen, magas vernyomas miatt (a terhesseg 8. heteben felment 170-180-ra a vernyomasom, azota gyogyszert szedek ra es sokat kell pihenni. A fiammal is volt magas vernyomasom, de csak a 4. honaptol, a terhessegek kozt visoznt semmi bajom).
A baba lehet, hogy lany, de semmi nem biztos, a mult heten volt a 2. uh-m, de elfordult, osszeszoritott combokkal es a kezet-labat az arca ele teve bealudt, nem lehetett felebreszteni. A dokinak ugy tunt, hogy nagyajkakat lat, de persze nem tudta biztosra mondani. Januar 21-en megyek ujra, hatha kooperativabb lesz a kolok.
Ennyit a bemutatkozasrol.
Amit irni akartam, hogy persze penztarcatol fuggoen, de minden ilyen lista boven redukalhato. Tehat felesleges tulsagosan kikoltekezni, foleg ha az ember nem 4 gyereket akar es abbol az elsot varja. Nekem sosem volt pelenkazom, nem hianyzott, egesz kicsi koraban az ebedloasztalon pelenkaztam vagy az agyon, amint meg forgolodott-mocorgott, az agyon, leulve melle, legalabb nem esett le. Egy sima pelenkazoszivacsot vettem.
Agyat is erdemes atgondolni, ha a kistesot kis korkulonbseggel tervezi az ember, mehet a 120*60-as, a teso megorokli, amugy a 140*70-es jobban megeri, de ebben az esetben erdemes odafigyelni, hogy az oldalracs kiveheto legyen (legalabb 2-3 racs), ezzel megelozi az ember az artistamutatvanyokat masfel-ket eves kor korul.
Cumisuveg: a fiamat egy hetig nem szoptattam (surgos operacio miatt 6 hetes koraban), de az egyetlen cumisuveg ami otthon volt (az aventes kezi fejohoz adott), boven elegnek bizonyult.
Viszont en is kerdeznek: van valakinek innen tapasztalata textilpelenkakkal? Erdekelne a dolog, eldontottuk, hogy most kiprobalnank ezzel a babaval, gazdasagi meg okologiai okokbol, szoval minden tapasztalat erdekelne.