Macko21 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 2263
Sziasztok!
Nagyon szeretnék már régóta ilyen kutyát és most jött el az alkalom.Nálunk(SZK-ban) nehezebb találni fundi tenyésztőt.Tegnap nézegettem a Missisipi-Missouri kennelnek az oldalát és ott látom,hogy ezekben az újfundlandikban is sok a a magyar vér.Tegnap felhívtuk őket,1000 eurórét adnak egy kiskutyát.
Az az oka annak hogy én ilyen kutyát szeretnék,hogy a kertünk alatt egy patak folyik keresztül,a közelben van egy tó.Bármikor úszhatna kedvére.Aztán nagy udvarunk is van.Van egy berni pásztorunk akit nagyon szeretünk.Ő már 8 éves és Macinak hívják.Csak sajnos se úszni nem szeret(nyáron úgy kell kint egy kiselejtezett kádban fürdetni-kész rémálom) se sétálni nem tud(mármint pórázon).Úgy gondolom,hogy mostanra már felkészültem,hogy sok gyakorlással egy újfoundlandit is betudnék tanítani sétálni,meg nyáron mehetnénk együtt úszni.
Engem az újfoundlandiban az fogott meg,hogy az állása,a tartása olyan tekintélyt parancsoló,olyan gyönyörű.Olyan büszkeséget éreznék akkor amikor végig sétálnák vele falun,mert tudom hogy ő az én kutyám és őt én tanítottam és ilyen szépsége senkinek sincs.Amikor vinném a faluba oltásra,mindenki csodálkozna hogy milyen szép.

Szóval ezek miatt szeretnék én ilyet fajtát.:)

üdv:Karcsi