Leeate Creative Commons License 2009.12.30 0 0 2388
Kedves Szilárd!
Nekem az, aki a kompakt digitális/35 mm-es analóg fényképezőgépét használja, és ezeket se minden nap. Most ez kicsit off, de arról nincs vmi infód, hogy pl. Hollywoodban milyen filmre dolgoznak? Azt gondolom, az emulziót csak maguknak öntik, de a képkocka méretéről fogalmam sincs. És a magyar filmeket? Na és digitális, de nem full frame technikával készült -e már mozifilm tudomásod szerint (és nem lett -e belőlük kockamozi)? Bocs, hogy ezeket itt most rád zúdítom, de jobb topikot nem tudok, és te vagy a szaklaborosok szaklaborosa ezen a fórumon :)

Én is láttam már Vaterán olyat, hogy komplett 8mm-es felszerelés hívógéppel együtt néhány tízezerért. Kinézetre fincsi volt, használni nem biztos, hogy tudnám :) Na de meg tudnám egyetlen kezemen számolni, digitálison is hányszor filmeztem ebben az évben...
Sötétben látó laborszemüveg wtf? Tán az US armytól lopták?

Tényleg, ezt még szerettem volna kérdezni, hogy t.képp hány perc fér egy tekercsre, pl. amit a Soóson árulnak Fomapan R fekete-fehér mozifilm (mondjuk nem nevezném ezt az egy ff filmet kánaánnak oO) Ha mondjuk 24 fps-sel vesszük fel. Ha azt nézem, hogy ez egy kisebb állóképes filmtekercs, én mondjuk nem saccolnám sok időre.
Előzmény: D94A (2380)