nekünk hauser gépünk van, asszem, majdnem tökugyanezekkel a jelekkel / gombokkal
nálunk a következőket jelenti:
programok:
basic - alap
french - franciakenyér, hosszabb sütési idő
whole wheat - teljeskiőrlésű, leghosszabb idő
quick - gyors
sweet - édes tészta, pl. kalács
ultra fast I. illetve II. - ultragyorsak
dough - csak dagasztás sütés nélkül
jam - lekvárfőző program
cake - süti (???)
sandwich - szendvics (???)
bake - csak sütés minden más nélkül
programozás:
menu - ezzel lehet kiválasztani a programot
loaf size - ezzel lehet válogatni a lehetséges kenyérméretek között (kicsi, nagy)
color - sötét vagy világos kenyeret szeretnél
start/stop - ezzel lehet elindítani, megállítani (előfordul, hogy van rajta külön áramtalanító főkapcsoló, miénken nincsen, használaton kívül kihúzzuk a 220-ból)
trükkök:
menübeállításkor jelzi, mennyi lesz a sütési idő (ezzel meg lehet saccolni, mennyit dagaszt és mennyit keleszt, a sütési idő az kb standard a végén), az óra fel-le gombokkal ezt lehet "nyújtani" illetve "később elkezdetni" - pl. este 8-kor berakod, mondjuk 3óra40perces a program (nagy -1,2 kg teljeskiőrlésű kenyér), ez éjfél felé készülne el, ha azt akarod, hogy másnap reggel 6-ra legyen kész, megnöveled a 3.40-et 10órára, ekkor hajnal 2.20-kor kezd hozzá, és 6-ra kész lesz (van valami határ, asszem a 12 óra max)
csak sütéskor (bake) a miénk azt csinálja, hogy az időt az óra fel-le gombokkal 10 percenként max 60 percre lehet állítani
áramkimaradáskor pár percig őrzi a memóriát, aztán mindent elfelejt
dagasztás közben visítás jelzi, hogy a plusz magokat bele lehet szórni
adagolópohár és kanál nem feltétlenül kell, ha az itt a topikon olvasott recepteket alkalmazod (én is most tanulok, bár én elsősorban diabetikus előkevert lisztkeveréket sütök, ahhoz csak víz és élesztő kell, minden más benne van)