Sziasztok!
Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de mezei felhasználó szinten értek a gépekhez és elakadtam egy-két dologgal.
Kaptam egy Asus K50ij series laptopot és van néhány problémám. (A gyártó honlapján regisztráltam magam, beszélek angolul, de még így se akadtam segítségre.)
XP-vel kaptam a gépet. Egyik, kisebb probléma, hogy a dobozon hirdetett SmartLogon-t az istennek se tudom telepíteni, csak Vistához és w7-hez ajánl fel csomagot a gyártó honlapja. Azok meg gondolom az XP miatt nem csinálnak semmit a gépen. Van-e erre megoldás az oprendszer cseréje nélkül?
A másik, hogy időnként feldob egy mp-re egy kék képernyőt fehér szöveggel (villanásnyira, nem tudom ennyi idő alatt elolvasni, mit ír ki), majd újraindítja magát. Ezt néhány óránként megcsinálja. Internet és skype fut csak, neten is egyszerűbb oldalak, index, gmail, stb, nem hinném, hogy ezek okozzák, viszont fogalmam sincs, hogy akkor mi és mit tehetnék ellene.
Ha régebbi gép lenne, akkor gyanakodnék arra, hogy telepítvelett valami, ami nem tetszik neki, de alig pár napos, semmit nem telepítettem rá a skype-on és az msn-en kívül, de ez utóbbit még nem is használtam.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!