attisch Creative Commons License 2009.12.28 0 0 6725

Tényleg jó a téma, érdekes, ahogyan többféle megközelítésben írtok róla!

 

Két témába menjünk bele.

 

1. A bor felszínén egy vékony (szemmel láthatatlan) hártya van, ami a bor saját védekező mechanizmusa az oxidáció ellen. Ez ugyebár a bortól függően több-kevesebb ideig megvédi magát a bort a káros folyamatoktól, betegségektől.

Amikor kiveszel a hordóból és aztán esetleg a maradékot visszatöltöd bele vagy épp nem lopón keresztül töltöd vissza (tele) a hordót, akkor ezt a hártyát mindig megbontod, zavarva azzal a bor védelmét és a tisztaságát is...

 

2. A termelői borkimérésről írjatok egy pár szót: milyen engedélyek szükségesek, milyen pénzügyi vonzata van mindennek, milyen feltételek. 20 hl bort termelek, érdemes-e ezzel a mennyiséggel belevágni???

Előzmény: BZoltan (6720)