attisch
2009.12.28
|
|
0 0
6725
|
Tényleg jó a téma, érdekes, ahogyan többféle megközelítésben írtok róla!
Két témába menjünk bele.
1. A bor felszínén egy vékony (szemmel láthatatlan) hártya van, ami a bor saját védekező mechanizmusa az oxidáció ellen. Ez ugyebár a bortól függően több-kevesebb ideig megvédi magát a bort a káros folyamatoktól, betegségektől.
Amikor kiveszel a hordóból és aztán esetleg a maradékot visszatöltöd bele vagy épp nem lopón keresztül töltöd vissza (tele) a hordót, akkor ezt a hártyát mindig megbontod, zavarva azzal a bor védelmét és a tisztaságát is...
2. A termelői borkimérésről írjatok egy pár szót: milyen engedélyek szükségesek, milyen pénzügyi vonzata van mindennek, milyen feltételek. 20 hl bort termelek, érdemes-e ezzel a mennyiséggel belevágni??? |
Előzmény: BZoltan (6720)
|
|