Na fennforgás van, és kéne egy okosság attól, aki ért hozzá.
Nekem 2009 januári octavia winterem van, 12e km-rel. Ma azt vettem észre, hogy erős fűtés esetén, tehát maxra van tekerve a hőmérsékletszabályzó, és mondjuk 3-on a ventillátor, akkor elég érdekes, véletlenszerő, recsegő hangok jönnek a KM órából. Ha nem direktben az ablakra van küldve a hő, hanem ablak-láb vagy valami más, akkor nincs, vagy csak alig. 2-es ventillátorfokozatban alig alig nyekken egyet, egyesen csendes. Hármasnál azomban kezdi. Nem tudom, mi lehet ez. Hallottam én már életemben fűtéssel, hőmársáklettel összeföggő érdekes műszerfalhangokat, de azok nem új autók voltak, és nem tudom, hogy ez az e. Szerintem ennek nem szabadna lennie.
A másik meg az, hogy ezeken az oktáviákon az első kerekek előtt alul van egy kis gumisárvédőféleség, egy kis perem a kerék előtt, ami egy külön alkatrész, csavarokkal van valahogy felrakva. Na az nekem letört, mert a nagy hóban ráhajtottam egy fagyott hóbuckára, amit nem vettem észre, és mikor lejöttem, akkor ez letörött. mennyibe kerülhet egy ilyen cseréje? nem tudom, van e jelentőssége, de valamiért biztos odarakták. Meghát zavar, hogy letört róla valami.