BZoltan
2009.12.28
|
|
0 0
6704
|
Most olvastam a Kovács "Sommelier" Antal weboldalán azt a gondolatot, hogy "ha fogyasztó vagy, megengedheted magadnak azt a luxust, hogy azt igyál ami ízlik. Ha azonban hivatásszerűen, foglalkozol a borral, értened is kell hozzá!"Ez komolyan szöget ütött a fejembe. Ezt a gondolatot érdemes az év utolsó napjaiban tovább emésztgetni és az új évet ennek a mottónak a jegyében elkezdeni. Aki hivatásszerűen foglalkozik szőlővel és borral annak kötelessége tovább látnia annál, hogy finom vagy nem finom. Aki idejét, munkáját, pénzét áldozza arra, hogy a magyar bor ügyét előrébb vigye annak kötelessége átlátni a borkészítés folyamatát és az egyes lépések, döntések következményeit. Az átlag fogyasztónak és a tét nélküli hobbistának elég az, hogy finom a bor, de aki ennél egy lépéssel tovább akar lépni annak kötelessége tudni, érteni azt is, hogy milyen áron és milyen következményekkel finom egy bor. |
|