Hello!
Venni szeretnék egy hűtőt.
Az utóbbi pár napban szinte az összes hozzászólást elolvastam és ha jó a statisztikám, akkor minden márkára volt valamilyen panasz, de legkevesebb az LG-re és a Liebherr-re. Ez utóbbi kiesett, mivel hűtőszekrényt szeretnék venni, nem egy kocsit. Itt bárki tanácsot kért, mindenkinek a Liebherr-t ajánlottátok. Ti mind milliomosok vagytok? Elmondom a szempontjaimat egy hűtővel kapcsolatban:
- nagyon nagy fagyasztó rész (anyósék küldik mindíg a húst, mirelitet, stb.)
- no frost
- két kompresszoros (de nem muszáj)
- alul, vagy oldalt fagyasztós
- külön állítható a hűtő és a fagyasztó rész
Mivel a kombinált, alulfagyasztósoknál majdnem mindegyik max. 92Lit nettó, gondoltam a Side by Side hűtőkre is, de maximum olyan 200-at adnék érte. Ennyi pénzért csak a Samsungot láttam, mivel az LG egy 30-al drágább. De óvakodok a Samsung-tól mivel többen mondták hogy sok a meghibásodás köztük.
Indesit, Ariston, Zanussi, Gorenje, Whirlpool, Electrolux, Aeg, Bosch, Siemens: ezekről hallani sem akarok. Egyik sem felel meg, ha meg igen, akkor 250e felett van az ára (Bosch, AEG, Siemens).
Az a baj, hogy egy sima kombinált hűtőnek, aminek nagy a fagyasztó része majdnem annyiba kerül mint egy legolcsóbb side by side. De valóban megszabad venni a legolcsóbbat? Tisztában vagyok azzal is, hogy egy sima alulfagyasztós mondjuk 250-380kW-ot fogyaszt egy évben, addig egy amerikai típusú 500-560kW-ot. De ez is belefér, ha a nagy fagyasztórész kompenzálja a plusz villanyszámlát.
Jégkocka adagoló, víz adagoló, Brita szűrő, ilyesmik nem kellenek, csak felesleges hely veszteség. Decibeleket pedig mindegyik produkál jó sokat (tudom, kivéve Liebherr), úgyhogy ez sem szempont, távol alszunk tőle.
Melyiket vegyem meg?
Mit ajánlatok? Válasszam a side by side-ot? És Samu, vagy LG (+30.000Ft.),
vagy inkább egy alulfagyóst?
Segítsetek dönteni!
köszönöm.