Axióma Creative Commons License 2009.12.25 0 0 590
Szerintetek lenne ertelme egy - nem feltetlen "tajba illo", inkabb mozgathato - hocserelos dobozt (marmint rendesen venti stb. mint egy mobil klima) hasznalni telen elsosorban paramentesitesre, masodsorban friss levegore? Mert az OK, aki be tudja epiteni a gepi szelloztetest, sajna mi ezt anno kihagytuk. De azt nagy luxusnak tartom, amit eddig csinaltunk, hogy paramentesito keszulek jelleggel hoszivattyuztunk egy szoban belul... plusz persze ventik, mikor a hideg kint ingyen rendelkezesre all, sot hasznosithato legfrissitesnek. [Nem, a "me'g gyakoribb" szelloztetes nem valt be, es minuszban nem tudok kint teregetni, marpedig 2 gyerekkel nem ritkan 3-4 adag mosas kene a lakasban egy hetvegen, vagy akar 30 oran belul megszaradjon. Ilyenkor egyreszt gyorsitotta a szaritast a levegomozgas, masreszt 1 egesz vodor vizet kondenzaltatott le a keszulek... viszont evett ezido alatt kb. 10kWh-t, es meg nem is lett friss a levego - persze a paranal, penesznel azert az is sokkal-sokkal jobb!]
Azt tudom, hogy a fali keresziranyu szellozteto alkalmatossagok egyik hibaja minusznal a pa'ra lefagyasa. De mivel ez nem legcserere menne (a kovetkezo hazamban lesz, de most mar az is jobb lenne ha kicsit jobban cserelodne a mostaninal), arra gondoltam, hogy szivhatna fals-ot annyira hogy pluszban legyen a hocsereleskor, persze nem egyszeru a beallitasa, ellenben talan meg mindig ekvesebb kidobott energia (ami igy a hocsere utan kimegy), mint a legszarito gep.
Persze kell vagy lyuk a falon vagy valami hasonlo megoldas (en konkretan az egyik 60x60-as ablak atmeneti atalakitasa - kinyitva egy vastag eps-tomb a nyilasba, es az eps van megfeleloen kifurva - jellegu megoldasra gondoltam, atmenetileg - pl. ejjelre - a hosszabban tekergozo legtechnikai cso se zavarna (kb. 3-5 meter a nappaliig). Akar hosszabb es akkro eleve cso a csoben... csak venti kell a vegere.
Joval foglalkozom en is igy karacsonykor, mi? :) De hat pont ilyenkor is nagyobb gond a teritett ruha is hogy utban van.