Szerintem is klassz eszköz a Savihost és saccom szerint ha a notebook vagy a PC legalább 1,6 GHz-es procival működik, akkor szinte majdnem mindent visz. Az általam ismert pluginek közül a legtöbb proci teljesítményt a Modular Moog "zabálja", így ezt lehet hogy nem, de Modular Moog-nak van stand-alone verziója is.
Egyébként a Savihost általam kifogásolt "lassúsága" nem sztenderd késleltetési "latency" probléma, hanem proci túlterhelési. Egy kétkezes oda-vissza glisszandónál mint ami pl a Nice "America" című nótájában két helyen is intenzíven előfordul, annyi hang szólal meg egyidőben, hogy a VB3 nem tudja fogadni a további MIDI parancsokat, csak az egyes hangok "kihalásának" ütemében. Az extrém késleltetés tehát mindaddig nem jelentkezik, amíg a proci nem megy át túlterhelésbe. Nekem sikerült néhányszor olyat előidézni, hogy 10-15 másodpercig is fortyogtak az utolsó hangok pedig billentyűk már régen nem voltak lenyomva. De ez a Hamichord 1 GHz-es fedélzeti PC-jével történt.
Gyorsabb gépen ez a probléma valószínüleg nem jelentkezik.
Korábban említettem a Hermann's "VSTHost" programját. Szintén ingyenes és rengeteg lehetősége van, jól fel lehet hízlalni különböző effektekkel is. Nekem korábban ez volt fent a Hamichord-on, az XP indítópultjára feltett ikonnal automatikusan elindítható az összes felrakott virtuális hangszer és effekt plugin.
Az összes feltelepített szabályozószerv MIDI parancsokkal távvezérelhető, és a vezérlő parancsokat is meg tudja "tanulni". Én csak azért váltam meg tőle, mert a VB3-at ez sem bírta szusszal, bár kicsit gyorsabb volt mint a Savihost.
Szerintem jó hogy ilyen széles választéka van a plugin házigazdáknak is, mindenki használja azt ami neki a legjobban kézreesik iiletve amelyiket a számítógépének processzora elbír.
(én pl. elfogult vagyok a Cubase-el, ha nagyobb lenne a Hamichord SSD-je akkor arra is a Cubase lenne telepítve - bár tudom hogy ez "ágyúval verébre" lenne...:-)))