Falusi1 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 6575

Akkor tehát halál a mesterséges anyagokra?! No de akkor mivel permetezzünk? És hát a kén sem a fán terem.

Nem akarok szavaztatni, de kíváncsi lennék, hogy a Fórum részvevői közül milyen arányban vannak a "kézműves borászok" és azok akik mértékkel, de ha szükséges alkalmaznak pl. fajélesztőt.

Más: Volt szerencsém Villány egyik leghíresebb borászától élőben hallani hogyan készül az a bor, (neveket szándékosan nem írok) melynek palackja közelebb van a 10000 Ft-hoz, mint az 5000 Ft-hoz. Néhány perc után követni sem tudtam és az volt az érzésem, hogy ez már inkább vegyészet, mint borászat. A bor egyébként kitűnő volt, de azóta sem tudom elképzelni, hogy létezik olyan szőlő, amiben ez a minőség benne van.