Kobzar Creative Commons License 2009.12.17 0 0 44812
Ez poénnak nem rossz, de persze általában nem érdemes erőszakos idiótákkal szemben csillogtatni a szellemi-verbális fölényt... legalábbis én nem tenném.

Kb. 10 éve történt:
Esős, vacak őszi délután, Miskolc belváros, át akarok menni (nem a zebrán) az út túloldalára, nagy a forgalom, várakozom.
Mögém lép 4-5 fiatalember, akik szemlátomást szintén át akarnak menni az úton, de úgy, hogy mindkét oldalamra, és közvetlen mögém is jut belőlük.
A hátam mögött álló kedélyesen megszólít: "Vigyázzon, nehogy beesen az autók közé, ilyen esőben könnyű megcsúszni!".
Ahogy ránéztem, láttam az önelégült vigyorából, hogy nem őszintén aggódik...

Két másodpercben átgondoltam, mit reagáljak erre.
Simán belökhetnek az autók alá, just for fun, az esős idő miatt nem nagyon járt a közelben senki, az autókból meg nem nagyon lehet látni, hogy mi történik az út mellett.
Ha pesszimistára veszem a figurát, és a belökésre számítok, akkor nem marad más, mint felöklelni a mögöttem állót, és futni, más menekülési út nincs... (ugye a felöklelni, és picit odébb várakozni az nem életszerű).
Ha optimistára veszem a figurát, akkor szó nélkül hagyom a dolgot, és várakozom, mintha mi sem történt volna.
Ha idióta vagyok, akkor visszaszólok a bunkónak egy ízeset, amiben édesanyjával való szexuális aktusra szólítom fel, és ha elég ütősre sikerül a válasz, hát lehet, hogy tényleg belök a kocsik alá, pedig eredetileg nem is tervezte, csak rám akart ilyeszteni.

Nos, az optimista verziót választottam, és hallgattam.
Nem történt semmi.

Poén nincs a végére (igaz zsidó sem vagyok), de huligánok bárkibe beleköthetnek, sőt... a jobbik eset, ha csak lelki inzultus éri az embert.
Hogy miért kötnek bele valakibe, az random.

Talán ez lenne a helyes megoldás a hasonló kínos helyzetekre (de ehhez túl puhány vagyok):

http://www.youtube.com/watch?v=RgItojU-ttM
Előzmény: Törölt nick (44810)