Kényszerű szalma lévén (asszony kórházban) azt eszem, amit találok (a hűtőben).
Ma reggel egy kicsi fagyasztott (fél)kacsamell szemezett velem. Mondtam, neki, hogy uccu, nyakon öntöttem úgy fagyosan némi frissen tört borssal és normál olajjal. Délutánra, mire munkából megtértem, ki is olvadt. Én nem annyira, mert havat lapátoltam (forralt bor nélkül! :-( ). Beirdaltam a mellyet, sóztam, borsoztam, oliva olajjal spriccelve fóliába csomagolva pihentettem. Mire este megjöttem asszonytól, pont sütésre kész lett.
Kövezzetek meg, de mivel igen éhes voltam, megpároltam a sütőben, kb. húsz percet. Mikor kivettem, ment a helyére két fagyasztott korpás zsemle fóliában. Belém pedig egy junájkum. :-)
Aztán a kacsa levét serpenyőben forrósítani, melly minden oldalát kicsit szenesíteni, apró savanyú uborkát előkészíteni, frissen sült zsemlével a egészet beburkolni, jóféle spanyol vörössel leöblíteni, közben "Sabbath, bloody Sabbath" lemezt hallgatni.....