mokusmisi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 10913
A B4 II lezli szimulációjában én is észrevettem egy túllengést amely szerintem a bakelit rotor tulajdonságának eltúlzott leképzése. A két nyitott hátlapú lezli szimulációban ez annyira extrém, hogy G5 és A5/B5 hangok között majd kétszeres hangerő különbség is adódik. Emellett még a középtartományban - ami a testességét adná a hangképnek - egy picit nyomottabbak a hangok. Ez lehet magyarázata a felvetésednek.
Ha a dibox kimenetet választod a hangdoboz szimulációk közül, akkor a hangkép egyenletes, de persze jellegtelenebb is.

A vasárnapi próbánknál - ahogy tehtube is írta - mindegyik orgonamodult a direkt kimenetével kötöttük a Motion Sound KBR-3-ra, így ez a valós probléma nem jött elő.

Ennyit Ozjo mester felvetésével kapcsoltban, de egy picit még folytatnám a pluginek összehasonlítása kapcsán kifejezetten saját szemszögből:

Nekem mind a B4 II lezli szimulációja a fenti probléma miatt, mind pedig a VB3 Lezli szimulációja "túlreagáltnak" tűnik ezért nem is használom őket túl gyakran.

A VB3 műlezlije nekem nagyon üreghangú, és a felső oktáv egyáltalán nem sír ezért csak az LGT "A szerelem börtönében" című nótájában tetszik a hangja.
A B4 II meg számomra az erősen csöves overdrive-os hangzásoknál szól szépen, mint pl. Santana "Samba Pa Ti", vagy a Deep Purple "Highway star" nótái.

Bár B4 1.1 műlezlije nem túl karakteres, mégis számomra minden más nótában hozza a színvonalat. Meleg dinamikus és - ellentétben a másik két előbb említett klónnal - szépen sír a felső tartományban és a scanner vibrato is nagyon hasonlóan szól az eredetihez.

Persze ezek szubjektív dolgok, mások más környezetben más eredményekre juthatnak. Ezeknek a klónoknak az egyik nagy előnyük - az "eredetihez" képest temérdek beállítási lehetőség - tulajdonképpen a hátrányukká is válhat.
A vasárnapi próbát teljesen frissen installált rendszeren installálás utáni állapotban lévő pluginekkel indítottuk. Elég elriasztó volt némelyiknek a hangzása. Azután Zsolt elkezdte mondani a különböző észrevételeit a hangképpel kapcsolatban, én meg sorban állítottam be az egyes paramétereket (perka mélység, idő, vibrato mélység, stb) és csak ezután állt be az a megszólalás amiről Zsolt itt korábban leírta a véleményét (ismételten ez szubjektív vélemény, de a leírtak az én meglátásaimmal is egybevágnak).

Szerintem ezért is óvatosnak kell lenni és mellőzni kell az általános érvényű lehengerlő megnyílvánulásokat, mert egy rossz beállítással a kütyü nem fogja magáról az optimális képet mutatni.
Előzmény: ozjo (10905)