djuice Creative Commons License 2009.12.15 0 0 10906
Mint írtam, ezen szenész ismerőseim úgymond "koca-hammondosok", eszük be sem jut leslie falat venni, mint mondtam, azzal kell beérni ami van! A töki nem két évig spórolt a Zeck ládákra hogy legyen jó hangú cucca, mellesleg ha nem klub szintű az orgonás megmozdulás akkor ott is PA-ra rakják ki a bemikrofonozott ringispilt, ahogy tube is megfejtette már, tulajdonképp az is egy sztereo effekt onnantól már, mint ahogy a szimuláns klónokban is pont ezen paraméterekkel lehet oprálni. (mikrofon elrendezés stb)
Arra én kevés vagyok hogy hammondos házi teszteket csináljak és nem is látom értelmét: a klón az klón marad, akár mit csinálunk, ha valaki komolyabban érdeklődik, az meg eladja a családi ezüstöt és beruház egy made in U.S.A. modellre belőle + a leslie hozzá. Mivel nekem se pénzem, se kapcsolatom hogy honnét érdemes eredeti hammondot beszerezni, marad a B3 Emu modulom, mint írtam nagyon régen, ár-érték arányban a legtökéletesebb megoldás egy vaskos hanghoz. Ezen felül extra igények esetén már vagy egy KBR3D-be kell beruházni egy samplerrel, ami megint nem 2Ft, vagy még egy Viscount DB3 lehet jó választás, esetleg a Nord C1 ami már 2 manuál. Ez a személyes meglátásom most a témában, esetleg egy linux alapú cuccon egy VB3 program, de tube leírta a hibáit.
Még így is 10x több lehetőség van a kiteljesedésre, mint 20 évvel ezelőtt, amikor csak Korg M1 volt a piacon, ami "orgonaszerűnek" volt mondható. Mindenki megtalálja szerintem a választását ezek közül.

Ami a haverok hang-partyját illeti, épp szerencsém volt hogy arra vetődtem, semmi tudatosság nem volt benne, összejöttek, próbálgattak ennyi! Ez alapján senki nem akart téziseket lefektetni, elmondta ki-ki mi tetszett, én meg tudósítottam róla, mintegy félig megerősítve és ezzel párhuzamot vonva tehtubék megmozdulásával.
Ahogy elnéztem volt aki megértette a lényegét és örült a megosztott tapasztalatoknak. Aztán magában mindenki lekönyveli neki mire volt jó a dolog, ha tanult belőle, már nem volt hiába, ezért osztjuk meg ismereteinket egymással...
Előzmény: szimizso1 (10903)