Fontos, hogy ha vki valamit mond, ír, kinyilvánít, azt saját egészséges szűrőjén engedje át mindenki befogadáskor, nem politikus vagy szociológus módjára kimagyarázni a fából a vaskarikát. Rendes esetben ez nem is okoz gondot, számtalan fórumon vannak vélemények, akár egymásnak ellentmondóak is, de pl az élet minden területén így van ez és mégsem vetik egymás szemére hogy ezt meg azt a szót kéne használnod. Mindenki meg tudja érteni mit akar a másik, úgyhogy a diktatórikus feltételezésed nem értem honnét fakad! Az emberek bizonyos körökben természetesnek vélve közlik az információikat értve ez alatt, hogy más meg tudja érteni a tartalmát és nem kell külön kerülőutakon körmönfontan, mint egy jogász tankönyv magyarázni mindent.
Én magamat ismerve mindig törekedek a közérthetőségre, ezért nem 2 sorban irok le dolgokat néha, pont tehtube sokszor nyúlfarknyi "ebből bogozd ki amit akarsz" tipusú fogalmazványaival ellentétben. Ez persze nem bántás akar lenni felé, csak ez az igazság, amit észrevesz az ember, majd kérdez ha nem érti és akkor rendben minden...
Én egy tényt közöltem mint ahogy tube is előttem egy történésről, tapasztalatokról. (érdekes az ő háza táját nem marasztalod el, hisz ezzel a lendülettel ő is kijelentett dolgokat) Ha neked nem tetszik mert nem a te szájízednek megfelelő következtetést vont le egy helyzetben pár muzsikát kedvelő ember, nem tudok mit mondani neked. Remélem nem arra gondolsz mint egy cenzor, hogy a te jóváhagyásod kellene dolgokhoz...
Ami korábbi csatározásainkat illeti, már tisztáztuk tehtube társunkkal, hogy sokszor a nyúlfarknyi mondatok adtak félreértésre okot, illetve hogy annakelőtte nagyon kategorikusan ő jelentett ki, jelzőkkel is illetve klónokról "igazságokat" és oké, hogy idővel változik az ízlés/megitélés, csak mikor idézett egykori véleményeknek mondott ellent később, akkor kezdtem tétlenül álni a korábban megbízhatónak hitt források előtt. Természetesen ezek is tisztázva lettek és remélem nem gond hogy a gondok miértjét más számára is megvilágítom, aki esetleg nem tudta volna hová tenni eddig azokat.
Sosem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy itt egy-egy leírt szónak nincs akkora tartalma, mint egy élő beszélgetésnek, ami alatt rögtön tudni lehet a reakciókból,a hanglejtésből, a gesztusokból dolgokat és rögtön rá is kérdezni ha valami nem világos.