djuice Creative Commons License 2009.12.14 0 0 10886
Nem értelek! Ki és kivel akar szembeszálni?????
Ha jól látom, azt írtam le hogy a B4/1 bizonyos vetületeiben maga alá gyűrte a 2. verziót. Az más kérdés hogy lacira kirakva a meztelen szinuszai hogy szólnak, ott a szinusz-generátor, de még a 4szög is feltételezem jól szólna. Nekünk nem volt csak két Zeck ládánk (darabonként 650e. Ft volt 8 éve ha ez megnyugtat), innentől kezdve azon kell beérni ami van és akkor muszáj a softok belső torzítóit, szimulációit használni. (mellesleg sokan szeretnék beérni két ilyen nevezett ládával)
Ezen a ponton beszélek faporszívó hatásról, ha nem hiszed, talán higgy a fülednek:

http://users.atw.hu/hammond-club/NIB4test/NI_B4_test3.wav

Az említett kollektíva messze nincs annyira hammondra kihegyezve mint tehtube, ebben igazat is adok neked, más kérdés újfenn, hogy tudni illik az ismerőseim ennek ellenére tapasztalt, kiváló zenészek, de csak szimplán szeretik a hammond hangját, egyiküknek sem volt igazi sosem, mindazonáltal sokszor a közönség még ennyire sincs fülre kihegyezve, mint a zenész aki ismeri is amin játszik.
Jó példa erre egy gitáros barátom (jazz klubban játszik nagyon igényes zenéket - Clapton, Benson, Sting stb), akihez szünetben odament egy 60 körüli emberke egyszer és lefikázta, hogy csak imitál, mert minden cd-ről megy (merthogy a szünetben cd ment). Erre mondta a cimborám neki, hogy akkor mondjon egy számot. Mondott. Eljátszotta és mondta, hogy ő cd minőségben dolgozik, ne holmi lakodalmas "lantos Bélát" várjon tőle.
A fószer azt mondta, jó hogy nincs különbség hogy cd vagy nem cd, de első blikkre mindenki playbacknek hiszi. Erre mondta haverom, hogy sajnálja ha a 800 ezres eredeti Gibsonja playbackül szól, ha ezt tudja biztos nem veszi meg... :)
Ennyit arról hogy ki mit hall. :)

Tube! A Charliehoz nem kell erőgép, hisz ezek a minta visszajátszós szoftok már ahogy a példából is kiderül, egy mezei (Dell) laptopon is elfutnak, nemhogy a mai "kendermagos" gépeken. Ehhez 6-8 éve kellett nagy vasat összerakni, ma már "szinte" bármi keresztbe megeszi ezeket. Ma egy BluRay HD film lejátszása jelent inkább gondot a gyengébb masináknak.
A házigazdának volt még egy Emu VintageKeys modulja (1993!). Az említett dolgokhoz képest vérszegény nagyon, de hangi karakterében érdekes mód, nagyon dögös tud lenni a zenében. (gyakorlatilag egy full drawbar mintát használ a srác az egész modulból, ezért is vette meg anno, amúgy most be se kapcsoltuk)
Senki nem nézte olyan szemmel közülünk a klónokat mint te, aki nap mint nap egy "faszekrényes elektro-forgony" mellett ébred és kitéve-betéve ismered, ebben behozhatatlan előnyöd van...
Tisztán szubjektív alapon ment a megítélés, sokan a B4/2 sokkal szélesebb körű beállításaiban látták a lehetőségek netovábbját, még én a tőlled lesett fogások alapján próbáltam rávilágítani dolgokra itt-ott, pl a 2-es verzió idétlen perkáira, de az említett zenészek igazából nem ismerik a hangszert annyira, nem is használják a perkát igazán, a Rhoda, Jimmy, stb iskoláktól messze állnak, pont ezt a pár nevet ismerik, Francescoról, Dennerleinről, Sam Pagliáról, Kuypersről tőlem hallottak először, tehát így vizsgáld a képet. Persze a hammondra harapnak ők is, csak nem mélyültek ennyire bele, mondhatni fél-laikusok.
A Charlie softverben én csak a hang dögösségét néztem, nem a funkcionalitást meg egyebeket. Tudod? Van-e az a "beszarás hogy szól" érzés vagy nincs! :)
Először B4-et hallva életemben engem is levett a lábamról, azóta tudok egyst-mást én is a jóvoltadból mit kell hallani. Annyi ma is igaz, ha jobbról is, balról is akarjuk a szőrszálat hasogatni felesleges, akkor kell egy igazi és nincs miről beszélni! Nekem meg a Charlie hangja jobb volt, talán mert mintavett és ráadásul jól!

A soft persze hiánypótló, de nem is a mi fajta 2 kézzel, 2 lábbal a hammondban túrkáló (illetve ide magam nem is sorolnám) embereknek tervezték ezeket. Ehhez minimum egy Nord C1, C2 szintű vas klón kell, hogy tudjunk miről beszélni, nem holmi pc-s hangkártyás, windowsos fagylaltokról...
Előzmény: szimizso1 (10881)