***Kissé zavaros a fejtegetésed. Egyrészt azt írod, a vallás Istentől eredeztethető, másrészt magad bizonyítod, hogy az utánzásra és hagyományra épül.***
Ezt a zavarosságot lehet megfigyelni a teljes oktatási rendszerben. Az oktatási miniszter jóváhagy egy tantervet és minden hülye követi akkor nem?
***Egy valaki nem tud akkora tapasztalást lenyomni szövegben, hogy ennyien kövessék úgy, hogy ők nem ugyanazt tapasztalják.***(én)
***A saját tapasztalataimra tudok hagyatkoni: de. És ez a de a leghangsúlyosabban értendő. Az ember közösségi viselkedése független a valós megtapasztalástól. A koncertélményben egészen más a tapasztalása az előadónak és a közönségnek. Sőt, a rajongónak és az érdeklődőnek vagy szimplán az előadó műveit szeretőnek. Gondolj csak az élvező csajokra és a retardáltságig elszálló srácokra.***
Nézd, én nagyon szeretem a Queen-t, de kétlem, hogy ötezer év múlva arra fogunk csörögni a templomban. Két külön dolgot akarsz összehasonlítani, ez a szezont a fazonnal. És a hagyományok azt mutatják, hogy nem azért kell vigyázni rájuk, mert a gyöpösség genetikailag nem fenntartható, hanem azért, mert a régi tanításoknak, hagyományoknak olyan értékeik vannak, amiket pont a megvalósításaink hiánya miatt nem értünk. Szerinted Freddy Mercurira ki fog ötezer év múlva emlékezni? És egy vallás tanításaira, vagy annak lényegére?
*** Próbáld ki, hogy egy esti szabadtéri bulira odamész, beleveted magad, majd miután hazaértél, akkor jössz rá, majdnem minden amit ott tettél, azt máskor nem tennéd meg, nem gondolnád.***
Kipróbáltam, nem csináltam olyasmit, amit amúgy sem tennék, viszont láttam olyasmit, amit emberben még nem, és azért nem járok ilyen helyekre. Meghallgatom ami tetszik youtube-on. Viszont a vallásomban már jártam ott, amiről Te beszélsz, de azt meg meg kell tanulni uralni(én is megoldottam *háztájiban*). Ha nem tudod, akkor hanyagolni kell a közösséget.