---------------
2006. április 6.
Gyurcs Orbánnak:
"Ha akkora a baj, álljon elő a farbával! ... Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza! ... Nem akarhat igaztalan módon nyerni! Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet!"
-------------------
Index április 19.
Mekkora megszorító csomag várható a választások után, ha az MSZP nyer?
Gyurcsány: Miért, lesz megszorító csomag?
Elemzői vélemények alapján ez elkerülhetetlen.
Gyurcsány: Szerintem meg elkerülhető.".
------------------------
ápr. 19. (Kossuth):
"Meg tudom erősíteni, nem lesz választási költségvetés - jelentette ki a kormányfő. Arra a kérdésre, miszerint nem tart-e attól, hogy a reformok népszerűségvesztést hoznak a kormánynak, ha az intézkedések egyes társadalmi csoportok számára előnytelenek, azt válaszolta: "nem beszélek én áldozatokról, nem kell az embereket ijesztgetni". Arra a kérdésre, hogy a kormány az új terveket miből kívánja finanszírozni, Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem kell többet költenie az államnak, kevesebből kell jobban megoldani az ország gondjait. "Arról szól ez a program, hogy nem többet kell költeni, mert akkor többet is kell adóztatni", hanem másként, hatékonyabban kell elosztani a forrásokat."
-----------
és végül az adócsökkentés atyjaitól egy utolsó szentencia:
2005. nov. 24. (Figyelőnet):
„Ha az adócsökkentés, az államháztartási reform, az egészségügy rendbetétele és a rászorultság elvének fokozottabb érvényesítése a szociálpolitikában nem talál meghallgatásra, „a Szabad Demokraták Szövetsége számára nincs értelme koalícióra lépni senkivel" – hangsúlyozta Kuncze Gábor.”